Koncert den 17. september 2023

Jacob Beck og dameduetter

Billetpris kr. 170. på https://lautrupmusik.nemtilmeld.dk

Sopran Philippa Cold og mezzosopran Stina Schmidt er to af deres generations fineste klassiske sangerinder. Glæd jer til et program med skønne arier og sange inden for både opera, danske romancer og det lettere repertoire.

Jacob Beck er altid en spændende fortæller med fine anekdoter og sjove bemærkninger om hvad der skal synges. Denne gang kommer han med to unge erfarne sangere. Han siger at der findes sådan et dejligt repertoire af dameduetter og det ønsker han at præsentere for os.

Hvis damestemmer som sådan er dejlige, så er to damestemmer, når de smelter sammen i duetter, noget af det mest svimlende skønne at lytte til. Og dertil nogle af de magiske dameduetter, som mange vil kende: Barcarolle af Hoffmans Eventyr, Blomsterduetten af Lakmë, Mozart-Duetter og We Are Women af Leonard Bernstein. Koncerten vil blive akkompagneret og præsenteret med et glimt i øjet af pianist Jacob Beck.

 

Philippa Cold har studeret på Det kongelige Danske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Stockholm Operastudio.
Philippa Cold var i finalen ved The Lauritz Melchior International Singing Competition i Aalborg i 2020 med Aalborg Symfoniorkester og dirigent Ralf Weikert i nærværelse af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.
I 2023 synger hun Sieglinde og Gutrune i Helsingør Kammeroperas “Ringen på en aften” af Wagner og Grevinden i Mozarts Figaros Bryllup med operakompagniet Nontardar.
Hun sang Mahlers Rückert-lieder med Sønderjyllands Symfoniorkester i sommeren 2022. 
Samme år var hun Blumenmädchen i Wagners Parsifal i DR Koncerthuset med DR Symfoniorkesteret og dirigent Adam Fischer.
I 2021 sang Philippa Cold rollen som Alice Ford i Verdis Falstaff med Den ny Opera i Esbjerg og Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen med kammerensemble på Ørestad Klassiske Musikfestival.
Hun sang rollen som Proserpina i Monteverdis L’Orfeo på Det kongelige Teater med Concerto Copenhagen og dirigent Lars Ulrik Mortensen i foråret 2020.

 

Stina Schmidt er mezzosopran og uddannet fra det Jyske Musikkonservatorium og fra Opera Akademiet i København. Med sin stærke udstråling og smidige slanke stemme, dækker hun et bredt repertoire. 

Hun har optrådt på samtlige af landets operascener og har arbejdet sammen med blandt andet Tivolis Symfoniorkester, Figura Ensemble og Athelas Sinfonietta samt Aalborgs, Odenses og Sønderjyllands Symfoniorkestre. Hun er en af initiativtagerne til operagruppen Nontardar, hun udgør halvdelen af Duo Schmidt&Raft og hun er kunstnerisk leder af Ørestad Klassiske Musikfestival- Hørestad.

Stina Schmidt har modtaget Edith Allers Mindelegat og Sonnings Musikstipendium.

 

Jacob Beck er født i landsbyen Aunslev ved Nyborg og uddannet ved musikkonservatoriet i Odense, Hochschule für Musik, Theater und Medien i Hannover, studier i New York og med debut fra solistklassen på Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus.
Derudover har han uddannet sig som sceneinstruktør ved Odsherred Teaterskole og har gennem de sidste 10 år.

Ud over virket som pianist er Jacob Beck foredragsholderkoncertkonferencier, skuespiller og teaterinstruktør.

Jacob Beck, pianist/ er gået i gang med at finde nogle sangere til Lautrupgård Musik- og Kulturhus. Se hvem det er på www.lautrupmusik.dk

Der er en aftale med Jacob Beck om at komme med et godt program og det har han altid givet os ved de tidligere lejligheder, så det glæder vi os til. Vi byder indenfor til en rigtig hyggelig eftermiddag, og glæder os utrolig meget til denne dag.

Jacob Beck er uddannet pianist og udover det er han koncertkonferencier. Dette viste han sidst han var i Lautrupgård Musik- og Kulturhus med Operettebåden. Han kan få smilet frem med hans anekdoter om de forskellige sange.

Jacob Beck er fra Fyn, født i landsbyen Aunslev ved Nyborg. Han er uddannet ved musikkonservatoriet i Odense, Hochschule für Musik, Theater und Medien i Hannover, studier i New York og med debut fra solistklassen på Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Derudover har han uddannet sig som sceneinstruktør ved Odsherred Teaterskole og har gennem de sidste 10 år instrueret en række skuespil og især operaer og operetter, bl.a. til Copenhagen Operafestival, her var det i flere år Operettebåden, Ålborg Operafestival, Krudttønden og Den jyske Kammeropera. Han er tekstfforfatter, oversætter og skuespiller.

Jacob Beck har modtaget Vibedehusfondens håderslegat for sin indsats for operette i Danmark.