Nytårskoncert med Dorthe Elsebet, Peter Piotr og Ulrich Stærk

Søndag den 29 januar 2023 kl. 15.00 

Billetter kr. 170 på https://lautrupmusik.nemtilmeld.dk/

Glæd jer til dejlig, smuk og festlig eftermiddag
Det er sopranen Dorthe Elsebet Larsen, pianist og kapelmester Ulrich Stærk samt soloviolinisten Peter Piotr Gasior, som står for et flot program denne eftermiddag.

Denne eftermiddag bliver af høj musikalsk kvalitet. Dorthe Elsebet med hendes flotte stemme og skønne udstråling, Peter Piotr, som kan trylle på sin violin og Ulrich Stærk, som er en af vores førende pianister.

De tre kunstnere har optrådt adskillige gange sammen, og deres fælles glæde ved musikken stråler ud til publikum, så det bliver en eftermiddag med dejlig musik, både i den klassiske genre og i den mere folkelige afdeling.

Adressen er: Lautrupgård Musik- og Kulturhus, Lautrupvej 2, 2750 Ballerup
Arrangør: Lautrupgård Musik– og Kulturhus og Lautrupværterne med støtte af Ballerup Kommunes Kultur– og Fritidsudvalg og Nemtilmeld.dk

Dorthe Elsebet Larsen er uddannet fra Det kgl Teater/Operaen, har i mange år optrådt i ind og udland med “Opera Entertainment” shows, og er kendt for sin smukke stemme og alsidige, humørfyldte optræden.
I 2001 vandt hun en international sangkonkurrence i Italien, som førte til engagementer både i USA, Frankrig og Italien. Hun er også en fornem fortolker af den danske sangskat.

Ulrich Stærk er Danmarks bedste akkompagnatør og Kapelmester i de store operaopsætninger nærmest alle steder i landet. Ulrich Stærk har siden sin debut i København i 1989 været en meget efterspurgt koncertpianist i Danmark og har endvidere en omfattende karriere i Europa med koncerter i bl.a. Paris, Wien og London. Han har samarbejdet med kunstnere som Yo-Yo Ma, Barbara Frittoli, Inga Nielsen og Rubinstein Kvartetten samt været solist med adskillige orkestre; blandt disse kan nævnes Slesvig-Holsten Symfoniorkester, DR Radiosymfoniorkestret, Tivolis Symfoniorkeser og landsdelsorkestrene i Århus og Sønderjylland i klaverkoncerter af Chopin, Mozart, Ravel, Bartók, Sjostakovitj, de Falla, Beethoven, Grieg, Gershwin og Czerny. Ulrich Stærk har optrådt ved en række festivaler i Helsinki, Glasgow, Arc-et-Senans og Paris. I øvrigt har Ulrich Stærk uropført en mængde dansk klavermusik, ikke mindst i udlandet. Han har indspillet musik af den amerikanske guldalderkomponist Louis Moreau Gottschalk og medvirket som akkompagnatør på talrige indspilninger. Ved siden af sin travle koncertkarriere er Ulrich Stærk docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Peter Piotr Gasior var for nylig aktuel som den musiske hovedrolle i Spillemand på en tagryg, og tidligere koncertmester i bla. DR underholdningsorkester. Peter Piotr er født i Krakow i Polen, hvor han afsluttede diplom-eksamen fra Musikkonservatoriet i Krakow og har yderligere uddannet sig i Danmark, Polen og Ukraine.
Han emigrerede til Danmark i 1993 på grund af sit arbejde som professionel violinist i Odense Symfoniorkester. I 20 år har han arbejdet i DR Underholdningsorkestret som violinist og 2. koncertmester. Han var for mere end 10 år siden dirigent og kunstnerisk leder for et orkester i Ishøj.

Har optrådt som solist i flere lande, men er ved at udvikle sin dirigentaktivitet i Danmark, Polen og Tyskland m.fl.
Har givet koncerter med bl.a. DR Underholningsorkester og Nordsjællands Symfoniorkester.
Spillede violin i det Ny Teaters opsætning af den kendte musical;: Spillemand på en Tagryg

I forbindelse med hans professionelle beskæftigelse besøgte han de fleste europæiske lande samt Canada, USA, Mexico og Australien.

Lukningen af DR Underholdningsorkestret, som var Piotrs faste arbejdsplads, skabte en mulighed for at prøve noget nyt i sit liv. Derfor har han taget beslutningen om at prøve kræfter med rejsebranchen for alvor. Hans kendskab til det polske sprog og til Polens historie, kultur og kunst kombineret med hans kunstneriske baggrund, er derfor et perfekt match som kulturrejseleder.

Siden han emigrerede til Danmark, er det flere gange lykkedes Piotr at overtale nogle af sine danske venner og bekendte til at vandre med ham i Tatra-bjergene som strækker sig smukt mellem Polen og Slovakiet, en region der har en speciel plads i Piotrs hjerte. Under disse orkester- og vandreture blev Piotr klar over, hvilken tilfredshed og glæde det gav ham at hjælpe andre mennesker, mens de er på ferie.