En hyldest til de store swingpianister

Søndag den 26. november kl. 15.00

Entré kr. 80 købes ved indgangen

 De to pianister Tom Skovgaard og Chris Copen supplerer hinanden glimrende, når store gamle pianister fra jazz’en og den rytmiske musiks mange områder dyrkes. Og på denne søndag vil skønne swingende og rockende rytmer strømme fra pianoet i hver af de to pianisters favorit-genrer!

Chris Copen er pianist og sanger inden for New Orleans piano traditionen med rødder i Barrelhouse, Blues og Boogie. Chris spiller bl.a. Professor Longhair, James Booker, Fats Domino og Dr. John.

Tom Skovgaard er Swing-, Stride- og Ragtime-pianist. Tom spiller bl.a. Fats Waller og James P. Johnson samt mange skønne traditionelle jazz- og swingnumre.
Og Tom og Chris vil også forsøge sig med enkelte numre udført på to pianoer i duo!

Glæd jer til denne søndagskoncert med forrygende dejlig rytmisk pianospil!

Se mere på www.lautrupmusik.dk

Hvem er Chris Copen vil mange spørge.
Mine hverdagseventyr var at male, tegne, bygge Lego og lave musik. I mine sene teenageår, blev musikkens træk stærkere, og jeg fik den utrolige mulighed for at lære af dygtige musikere, som delte deres håndværk og levende historier med mig.

Men en tur til New Orleans i 2011 var det virkelige vendepunkt. Jeg var kun 17 år, hvor jeg udforskede byens pulserende gader sammen med mine forældre, og jeg opdagede en verden, hvor folk levede og åndede deres kunst dagligt. Jeg så musikere og kunstnere på de fleste gadehjørner udføre deres håndværk. Og jeg observerede nøje udefra klubberne, hvordan musikere underholdt deres publikum.

Efter endt skolegang dykkede jeg med hovedet ind i min drøm om at blive musiker. New Orleans blev ved med at ringe tilbage, et sted hvor jeg lærte af de bedste udøvere af traditioner og musik. I balance mellem mine kunstneriske sysler arbejdede jeg på forskellige jobs for at få enderne til at mødes og støtte mine kreative projekter og eventyr.

I 2019 genopfandt jeg mig selv som "Chris Copen", og skabte et nyt personligt brand. I løbet af denne tid organiserede jeg en ambitiøs europæisk turné for John Boutté, en anerkendt musiker fra New Orleans. Denne tour skulle være mit store gennembrud i et liv med fuldtidsmusik.

Så kom 2020, og vi ved alle, hvordan det gik. På trods af udfordringerne blev jeg ved med at skubbe fremad og finde måder at gøre min kunstneriske rejse bæredygtig. I dag lever jeg ydmygt gennem min kunst, mens jeg driver en anden virksomhed og udvider mine kompetencer ud over musikken.

 

 

Duo Billede2