Søndag den 13. oktober 2024 kl. 15.00

Billetpris kr. 190.  på https://lautrupmusik.nemtilmeld.dk/

Jonathan og Thomas Peter Koppel giver igen en koncert med Allan Sjølin på guitar. I 2023 havde vi udsolgt mange dage før koncerten og derfor har vi inviteret til endnu en koncert med nyt indhold.
Alle tre deler de samme hang til inciterende toner, hvor der synges og spilles om de smægtende arier og serenader med den gådefulde kærlighed og den ubarmhjertige smerte.
En af Danmarks absolut bedste klassiske guitarister, Allan Sjølin, river i strengene og akkompagnerer kyndigt og flere gange spiller han som et orkester og ikke en enkelt guitar.
På plakaten står lutter godbidder, der uden tvivl vil vinde hjerter, men også kalde en enkelt tåre eller to frem.

Buon divertimento!

I Juni 1990 var de tre tenorer i Caracallas Termer i Rom. I efteråret 2023 er der kun behov for to på vore hjemlige breddegrader. Og så er de ovenikøbet i familie. Fra det navnkundige Koppel-dynasti, hvor far og søn står side om side på scenen.

Tenor Thomas Peter Koppel har over 22 år på bagen på Det Kongelige Teater og er søn af Lone, der bar sopranfaget indenfor det dramatiske operarepertoire i en halv menneskealder selvsamme sted. Og nu er Jonathan Koppel gået både i sin fars og sin farmors fodspor og debuterede fornylig på nationalscenen.

Trods det nye skud på det koppelske stamtræs unge alder indikerer kuglerammen, at Thomas og Jonathan efterhånden må have trådt op sammen henved 150 gange allerede. Deres seneste indspil er sangskatten fra det italienske arkiv, et potpourri kun til benefice for de fornemste af melodimagerne inden for støvlelandets mestre og deres opusser, hvad angår operagenren og de neapolitanske slagere.

Og de er der allesammen: Verdi, Puccini, Donizetti, Rossini, Tosti, de Curtis og di Capua. Mozart selvfølgelig - han komponerede helst til den italienske fonetik. Vi lægger også vejen forbi de sydlandske naboer i Frankrig og Spanien - for selvfølgelig inspirerede de hinanden på kryds og tværs af landegrænserne. Dét, de har til fælles, er passionen - en lidenskab, vi med `medundelse´ ikke andet kan tage til os, når vi fortolker klassikerne! 

Vidste du, at Rossini, desuagtet de sprællevende musikalske raptusser, var så luddoven, at han lå lige så bred han var i sin seng hele dagen og komponerede, og hvis han tabte sine kladder på gulvet, gad han ikke rejse sig og samle dem op, men startede blot forfra? At eftermiddagens tenorer såmænd prøver én gang for alle at synge den omfartende corona-virus væk med en af de mest berømte operaarier, der findes?

En lige dele oplysende og festlig seance synes i vente, når en af Danmarks førende guitarister, Allan Sjølin, akkompagnerer sine tenorale venner med kyndige hænder og fornemmelsen for en kultur, vi alle har brug for!

Vi gentager koncerten med nyt indhold

Vi gentager koncerten med nyt indhold